Naar navigatie gaan

Een Franky&Friends dag vol verrassingen

Zondag 4 augustus was opnieuw een prachtige zomerdag: een echte ‘zon’-dag. Een 35-tal CC-fietsers stonden omstreeks 8.30u klaar voor een rit in het heuvelachtige, feeërieke deel van Oost- en West-Vlaanderen.
 
De eerste 60 kilometer verliepen op een kleine valpartij van Maarten na, vlekkeloos. Al was Sabelle danig onder de indruk van onze special guest Nico Mattan, dat ze even vergat uit de klikpedalen te gaan bij het stoppen voor het rood licht. Rik had niet zijn beste dag en besloot dan maar wijselijk op advies van de anderen om het 2de deel van de rit niet mee te fietsen.
 
Helaas wisten we niet na het glas dat we aangeboden kregen door het bestuur, dat het resterende deel een rampenparcours zou worden voor mens en materiaal. Het begon met Jean-Pierre van wie de ketting van zijn nochtans nog vrij nieuwe fiets het zou begeven; die van Maarten was minder nieuw en vertoonde serieus teken van metaalmoeheid toen zijn stuur middendoor brak. Voor beiden ‘end of the ride’; Monique was depanneur van dienst om beiden naar de Schietspoelstraat te brengen, ten huize van ‘Franky and friends’.
 
Hierbij hield het niet op: ongelukkig viel Sabelle op een ‘niet zien aankomende’ verkeersdrempel; Cyriel bleef met haar achter als troost in moeilijke tijden, wachtend op Martine die net Rik teruggebracht had naar de ‘thuishaven’. Een serieus brokkenpeloton toch, dat de nochtans prachtige en goed voorbereide rit (op naam van Christine, Johan and Franky himself) dreigde te ontsieren.
 
Eind goed al goed, iedereen aangekomen bij de gastheren van dienst: Chantal, Franky en dochter Stéphanie. De dagen voordien hadden ze hun villa omgebouwd tot ontvangstlocatie voor een 50-tal ingeschreven CC-ers en familie: toiletten, douche, tuinmeubilair, parasols, (rijkgevulde) koelkasten, ja, zelfs een heuse koelwagen, waren voorzien. Olivier en Veronique openden het festijn met een traktaat ter gelegenheid van hun verjaardag. En dan kwam BBQ Frank-en-Annick in actie: de hele namiddag konden we ons te goed doen van aperitiefhapjes, soorten vlees allerhande, alles even lekker en gekruid; de groep liet zich alles bijzonder welgevallen.
 
De dag voordien hadden enkele dames clubleden, onder leiding van Chantal de groenten en sauzen klaargemaakt, alles heel copieus en lekker en rijkelijk overgoten met wijn, bier en Duvel! Een luilekkerland.
 
Er werd menig glas gedronken, veel gegeten, veel leute gemaakt en veel recente of minder recente fietsherinneringen bovengehaald! Bij de koffie kwam Peter op de proppen met een meringue-toetje, een ijsje sloot het feestmaal af!
 
Proficiat aan de initiatiefnemers, dank aan de gastheren, de dochters van Franky en Frank voor hun hulp bij de service. Een ongelofelijk succes! Coxy-Cycling bewijst weer eens een sympathieke vereniging te zijn waar heel veel mogelijk is.
 
Verslag door Stefaan Vandenbroucke.


Main menu 2

Article | by Dr. Radut