Naar navigatie gaan

Humanitaire fietstocht in de Casamance

De leerlingen van de lagere school in Sindone (Casamance – Zuid Senegal) die middelbaar onderwijs willen volgen, kunnen hiervoor terecht in de stad Ziguinchor.

Er bestaat ter plekke geen openbaar- noch schoolvervoer. Sindone – Ziguinchor heen en terug, betekent voor de jongens en meisjes dagelijks 40 km stappen of lopen. In stof, onder een verschroeiende zon of in de regen.

Met haar fietsprojekt wil de SOS Casamance, hierbij ondersteund door Coxy Cycling, aan deze schrijnende toestanden een begin van oplossing bieden. Na de aanstaande humanitaire fietstocht van 13 t.e.m. 21 januari 2017 worden de fietsen immers aan de school geschonken en ter beschikking gesteld van de kinderen die voortstuderen.

Wij willen hierbij nog een warme oproep lanceren aan al onze leden. Heeft U een buiten dienst gestelde, doch nog bruikbare koersfiets, crossfiets of city-bike die U wil schenken aan het goede doel ? Wij zullen deze in dank aanvaarden. Weet dat Uw “machine” nog een lang tweede leven in Afrika zal leiden.

Info :          SOS Casamance (Cyriel Caudron & Sabelle Diatta)
Tel :            058/520193 – 0499/728418
Mail :         cyriel.caudron@telenet.beMain menu 2

Article | by Dr. Radut