Naar navigatie gaan

Parcoursverkenning 7 augustus Watten

Via de gekende wegen (Sint-Winoksbergen, Bieren), beklimmen wij de eerste helling van de dag, nl. deze naar Meule Den Leeuw. Verder gaat het langs Drincham, de Brouck Straete, het Panama-kanaal (what's in a name) naar Waten. De 2 km lange klim van de Watenberg brengt ons tot 72 m hoog. Op de top staat enkel nog de toren van de Onze-Lieve-Vrouw ten Berg Augustijner abdij, daterend uit de IXde eeuw. Je kan er genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving en het bos van Eperlecques.
Op de terugweg springt het kapelletje van Millam met z'n Vlemsche opschriften in het oog.
Vandaar uit gaat het in ziedende vaart bergaf, naar de 3de helling van de dag, deze naar de watertoren van Merckeghem toe.
Wedden dat niemand van ons onderweg één van de best bewaarde geheimen van de streek opgemerkt heeft ? Namelijk de Sint-Mulders kapelle. De mensen komen er "bid'n tegen de korse".
Misschien een tip voor een van jullie komende week-ends. Een lekkere authentieke Vlemsche maaltijd in "L'Auberge Flamande" combineren met een bezoekje aan de kapel.
Via Eringhem, de achterkant van helling de Nieppe (met prachtige verzichten), Socx, Quaëdypre gaat het terug Siska-waarts.
Aaan allen voor morgen viel "spass" toegewenst en tot een volgende ...Main menu 2

Article | by Dr. Radut