Naar navigatie gaan

Algemene info over de club

Coxy Cycling "een toffe groep fietsvrienden"

Het ‘snelheidsdebat’ binnen het wielertoerisme is van alle tijden doch moeten inderdaad een aantal regels altijd vooropgesteld worden om als lid actief te zijn binnen Coxy Cycling:

  • We zijn een wielertoeristenclub, geen competitieclub, ook van toepassing voor groep 1. Indien me zich wil testen dan moet men dit doen op andere gelegenheden maar niet binnen de georganiseerde activiteiten van Coxy Cycling.
  • De instructies van de wegkapitein moeten ten allen tijde geëerbiedigd worden, dit omvat parcours, snelheid, veiligheid en bij pech. De inspanningen van de wegkapitein ( voorbereiden parcours, zorg voor de groep en de veiligheid ) verdienen de nodige waardering en respect.
  • Het rijden ‘2 aan 2’ is een absoluut hulpmiddel om een correct tempo aan te houden, welke binnen de groep ALTIJD van toepassing moet zijn. Het tempo moet ten allen tijde aangepast zijn aan de zwakste schakel. Indien men deze filosofie niet kan bijtreden of aanhouden, kan men geen deel uitmaken van een wielertoeristenclub, zeker niet bij Coxy Cycling.
  • De twee leden die op kop rijden waken er continu over dat ze niet wegrijden van de groep en reageren onmiddellijk op signalen om het tempo te drukken. Het wegrijden van de groep is absoluut niet te tolereren.
  • Groep 1 kan een hoger tempo aanhouden dan groep 2 maar dit is geen dogma, het mag er ook eens iets rustiger aan toegaan. De instructies van de wegkapitein moeten hier absoluut toegepast worden. Het aan te houden tempo moet toelaten dat de helft van de leden zich kan aansluiten bij groep 1 of groep 2.

Iedereen is welkom bij Coxy Cycling mits respect van deze ‘fietsfilosofie’.

In 2020 bedraagt het lidgeld 90 euro zowel voor bestaande leden als nieuwe leden. Als lid kan wielerkledij van de club aangekocht worden. De eerste 70 euro kledij zijn gratis. Naast de wielerkledij wordt je als lid ook gratis uitgenodigd naar spaghettiavond aan het begin van het wielerseizoen en mossel of steakfestijn op de jaarlijkse souper op het eind van het wielerseizoen.
Aansluiting bij wielerbond Cycling Vlaanderen kost 28 euro (individueel) of 33 euro (in gezin).
 
Meestal wordt er in vier groepen gereden: herengroep 1 (30 à 32 km/u), herengroep 2 (28 à 29 km/u), damesgroep 1 (24 à 26 km/u) en damesgroep 2 (19 à 21 km/u). Het officiële seizoen start normaal de eerste zondag van maart om 8.45 u. aan de Siska (Tennislaan, Sint-Idesbald) en eindigt de eerste zondag van oktober. Bekijk de kalender voor een volledig overzicht van de geplande ritten, uitstappen en reizen.
Kort voor de start van het nieuwe seizoen houden we op vrijdagavond onze startvergadering waar de nieuwe kledij wordt uitgedeeld en verdere info wordt gegeven over het komende seizoen.
 
Voor meer info, mag u altijd iemand van het bestuur contacteren.


Main menu 2

Page | by Dr. Radut