Naar navigatie gaan

Rita en Jean-Pierre in de Kannibaal

Verslag van Jean-Pierre vanuit Bédion: Een prachtige prestatie van onze vrouwelijk Coxy-Cycling lid Rita.
 
Om 06:30 u schoot Eddy Merckx himself de koers op gang. Direct de kale berg op langs kant Bédoin en dan terug via Sault over Col de l’Homme Mort, Col St-Jean, Col de Perty, Col d’Aulan. Vervolgens terug naar Sault en terug naar de top van de Mont-Ventoux, na 175 km en 4710 hoogte meters. De temperatuur was 's morgens ongeveer 15 graden in Bédion, boven op de Mont-Ventoux ongeveer een graad of 10. In de loop van de dag overschreed die op een bepaald moment zelfs de 38 °C.
Het was een lastige tocht, maar desondanks heeft Rita dit volledig uitgereden. Ze was binnen om 18u50. In de werkelijke tijd is de afdaling van de Mont-Ventoux uit voorzorg voor ongevallen niet meegerekend. De tijd begon terug te tellen in Sault. 's Avonds heb ik haar ontmoet en ze was dol gelukkig, alleen een beetje pijn aan het zitvlak en blaren op de handen, maar heel gelukkig. We hebben samen met Monique "een goeien" gedronken en wat nagepraat.
Ik heb ook goed afgezien, goed gedoseerd in het begin en op het einde redelijk veel lijken opgeraapt. Ik was binnen rond 16u30 en de laatste beklimming alles uit de kast.  Op één km van de meet de man met de hamer bijna gezien, maar als je die pyloon ziet en je verstand op nul zet, ja dan komt ge er toch en zeker voldaan.
Wat een groot verschil toen we in 2007 de besneeuwde Mont-Ventoux moesten afrijden.
Nogmaals, wat Rita gepresteerd heeft is een heel dikke proficiat waard en ze is zeker klaar voor de Ronde van de Limosin.
Ik denk en voor mij zeker, het is niet voor herhaling vatbaar.
 
Sportieve groeten uit Bédoin,
Jean-Pierre


Main menu 2

Article | by Dr. Radut